Gin restaurant te Ingelmunster

Dat gin vandaag écht "hot" is, was u waarschijnlijk al bekend. Deze geestrijke drank is gemaakt door een destillatie van vergist graanbeslag. Door toevoeging van kruiden of bessen, krijgt de gin een zeer specifieke smaak. Oorsprongkelijk stamt de gin af van de jenever. Uiteraard gaan we hier niet dieper op in, maar we geven wel meer info over de verschillende gins die u bij ons kunt komen proeven. U vindt ons in de Bruggestraat 97 - 99 te Ingelmunster, West - Vlaanderen. Tot straks dan maar?

Hendrick’s

Hendrick's gin wordt gedistilleerd in Schotland. Men gebruikt hiervoor 11 unieke ingrediënten met een forse jeneverbes, koriander en sinaasappel. Deze gin maakt men met de hand gemaakt in kleine hoeveelheden van 450 liter per keer en als versiering past de Belgische komkommer of Bulgaarse rozenblaadjes hier heel goed bij.

Mare

Gin Mare doet u direct denken aan een zwoele, mediterrane spirit. De eerste maal dat deze gin gestookt werd, was in een pittoresk vissersdorp in de 19de eeuw.  Tot op vandaag zijn alle componenten van deze gin regionaal en van goeie kwaliteit gebleven. Mare gin proeft vooral kruidig met toetsen van tijm, rozemarijn en basilicum. Een verdere aanvulling van deze drank gebeurt met de klassieke bestanddelen zoals jeneverbessen, koriander, kardemom en citrus.

Buss N°509

Een Antwerpse gin met fruitige toets... BUSS N°509 is een fruitige gin van Belgische makelijk en maakt men van verse frambozen, fijne kruiden zoals kardemom en marjolein en een premium spirit. Hierdoor krijg je een fruitige, volle ginsmaak die u zowel als aperitief alsook als digestief kunt nuttigen.

Pure

Deze gin is gemaakt door de hand van Vincent Beernaert in Roeselare. Speciaal aan deze gin is dat het een niet gedistilleerde gin is. Hierdoor krijg je de gelige kleur van de gin. Pure gin bevat toetsen van kardemom, koriander en jeneverbes

Colombian

Het speciale aan deze premium Treasure gin is dat hij 6 maanden rijpt op Dictador rum vaten waardoor hij een fijne complexiteit meekrijgt. Deze gin wordt in Colombia gedistilleerd, wat de naam al deed vermoeden. Colombian gin is een unieke gin gedistilleerd uit suikerriet met zoete toetsen en een vleugje sinaasappel en munt. Deze gin wordt 5 keer gesdistilleerd.

Brokers

Broker’s Gin wordt ook nog de ‘The Gentleman’s Gin’ genoemd en is een relatief nieuw merk van gin. Broker’s gin is gebaseerd op tarween wordt vijf keer gedistilleerd op koperen ketels. Broker's gin bevat citrusfruit en jeneverbes die hand in hand met florale smaken gaan.

London n°1

Deze gin heeft een zeer opvallende lichtblauwe kleur waardoor hij de bijpassende naam kreeg: ‘The Original Blue Gin’. Deze opvallende blauwe kleur komt tot stand door het gebruik van de Gardeniabloem. Het klassieke aroma schuift men bij de London nr. 1 sterk naar achteren door de florale toets van de gardeniabloem. Door de aanwezigheid van een hoog alcoholpercentage, bevat deze drank een zeer intense en kleurrijke geur.

Blackwood dry

Blackwoods gin is een Schotse Premium Dry Gin. Bij de samenstelling gaat men met de hand geoogste kruiden gebruiken.  Voor de samensteeling van deze gin maakt men een combinatie van de locale botanicals van Shetland: jeneverbessen, kaneel, koriander, violet bloemen, engelwortel stam en wild water munt. Qua smaak bevat deze overvloedig citrus met zachte florale toetsen.

Bulldog

Bulldog gin is viervoudig gedistilleerd in koperen ketels en komt uit het Verenigd Koninkrijk. Deze stoere gin bevat smaken van citrus, bloemen en kruiden, harmonieus met jeneverbes.

Nordes

Nordes ginmaakt men in het Spaanse Galicië. Door het gebruik van Albariño wijn distillaat (wijn , geen residu ) en vijftien botanische kruiden zorgt deze gin ervoor dat hij een heel specifieke smaak heeft. Er zitten ook heel wat botanicals in zoals: zeekraal, citroengras, citroenschil, bladeren van de eucalyptus, salie, munt, jeneverbessen, kardemom, kinine, gember, hibiscus , zoethout en thee.
Door dit wijndistillaat en al deze kruiden bekomt de Nordes gin een ongelooflijk parfum. 

G - Vine

G - Vine is een Franse, gedurfde ultra-premium gin, gemaakt op basis van de geprezen Ugni Blanc druif. Deze gin wil een brug slaan tussen gearomatiseerde vodka en gin. De negen botanicals die deze gin bevat zijn: jeneverbes, koriander zaden, staartpeper bessen, gemberwortel, zoethout, groene kardemom, cassia schors en limoen. Wordt vooral geprezen bij vrouwelijke gin drinkers...

King of Soho

Dit is eveneens een échte London Dry Gin en distilleert men in London zelf. Hij bevat vooral zachte toetsen van jeneverbes en pompelmoes. De botanicals worden voor de distillatie 24 uur gemacereerd in de warme alcohol. De intens blauwe fles is een kunstwerk op zich refereert naar de "Soho" buurt in Londen die staat voor: boeken, jazz, dandyisme en de voormalige jachtgronden van de koninklijke familie. Afsluiten doen we met een mooi spreekwoord, namelijk: 
If gin is king, this is your drink.

Archief

Pages

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze promoties of volg ons via facebook (Bekijk hier vorige nieuwsbrieven).

Booking.com score

9,5  / 10

uit 142 beoordelingen
Reserveer hier

Ma: gesloten
Di-Vr:
Vr-Za:
Zo:
Enkel voor restaurant / B&B en zaal doorlopend te reserveren

Rouge é blanc bvba
Bruggestraat 97-99,
8770 Ingelmunster (Belgium)